„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Turkiškai įdaryti ankštiniai pipirai

Įdaryti ankštiniai pipirai
Įdaryti ankštiniai pipirai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Skaitysiu vėliau

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dažnas yra ragavęs tokio patiekalo. Ar tai būtų įdaryti ankštiniai pipirai, ar pagal įdaro skonį panašūs mūsų balandėliai. Įdomu pasirodė tai, kad į mėsos įdarą dedami pomidorai. Lietuvoje pomidorai kartais dedami į tą patį puodą su balandėliais. Tai suteikia skoniui švelnios rūgšties. Siūlau pabandyti!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Paprikos 12 vnt.
  • Sviestas 5 valg. š. 3 šaukštai paprikų troškinimui ir 2 šaukštai įdaro ruošimui
  • Druska 1 arbat. š. perpus įdarui ir troškiniui (arba koreguokite pagal skonį)
  • Mėsa 500 g maltos; įdarui
  • Svogūnai 1 vnt. įdarui
  • Pomidorai 2 vnt. įdarui
  • Ryžiai 0,75 puodelis
  • Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
  • Krapai 1 sauja įdarui

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pasidarykite įdarą. Ryžius nuplaukite, užpilkite tokiu pačiu kiekiu vandens ir uždengę pavirkite, kol vanduo susigers į ryžius (apie 10 minučių).

2. Susmulkinkite svogūnus pakepinkite juos ant sviesto, kol suminkštės ir pageltonuos.

3. Sudėkite į keptuvę su svogūnais maltą mėsą, susmulkintus krapus, nuluptus ir gan smulkiai supjaustytus pomidorus, druską ir pipirus pagal skonį. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes ir atidėkite į šoną.

4. Ankštiniams pipirams nupjaukite viršūnes taip, kad po to nuopjovomis galima būtų uždengti pipirų viršų. Išimkite sėklas ir išplaukite vidų.

5. Prikimškite pipirus įdaru ir sustatykite juos šonu prie šono į puodą. Įpilkite porą stiklinių vandens, įdėkite sviestą ir druskos.

6. Uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40–60 minučių, kol pipirai suminkštės.

7. Patiekite karštus, užpylę padažu iš puodo. Prieš šio patiekalo taip pat tinka natūralus jogurto padažas su česnakais ir salotos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.