Ingredientai
- Paprikos 12 vnt.
- Sviestas 5 valg. š. 3 šaukštai paprikų troškinimui ir 2 šaukštai įdaro ruošimui
- Druska 1 arbat. š. perpus įdarui ir troškiniui (arba koreguokite pagal skonį)
- Mėsa 500 g maltos; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Ryžiai 0,75 puodelis
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Krapai 1 sauja įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pasidarykite įdarą. Ryžius nuplaukite, užpilkite tokiu pačiu kiekiu vandens ir uždengę pavirkite, kol vanduo susigers į ryžius (apie 10 minučių).
2. Susmulkinkite svogūnus pakepinkite juos ant sviesto, kol suminkštės ir pageltonuos.
3. Sudėkite į keptuvę su svogūnais maltą mėsą, susmulkintus krapus, nuluptus ir gan smulkiai supjaustytus pomidorus, druską ir pipirus pagal skonį. Maišydami pakepinkite apie 5 minutes ir atidėkite į šoną.
4. Ankštiniams pipirams nupjaukite viršūnes taip, kad po to nuopjovomis galima būtų uždengti pipirų viršų. Išimkite sėklas ir išplaukite vidų.
5. Prikimškite pipirus įdaru ir sustatykite juos šonu prie šono į puodą. Įpilkite porą stiklinių vandens, įdėkite sviestą ir druskos.
6. Uždenkite puodą ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40–60 minučių, kol pipirai suminkštės.
7. Patiekite karštus, užpylę padažu iš puodo. Prieš šio patiekalo taip pat tinka natūralus jogurto padažas su česnakais ir salotos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Turkų