Ingredientai
- Aliejus 6 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. didelis smulkiai sukapotas
- Ryžiai 1,25 puodelis trumpagrūdžių
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Cukrus 2 arbat. š.
- Kedrinės pinijos 3 valg. š.
- Razinos 3 valg. š. arba džiovintų juodųjų serbentų
- Pomidorai 25 vnt. 24 nedideli ir 1 didelis smulkiai sukapotas be odelės
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kvapnieji pipirai 0,5 arbat. š. maltų
- Citrinos sultys 2 arbat. š. arba pagal skonį
- Krapai 2 valg. š. šviežių, sukapotų
- Mėtos 2 valg. š. šviežių, sukapotų
- Petražolės 2 valg. š. šviežių, sukapotų
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir kepkite smulkintus svogūnus kol jie suminkštės. Sudėkite ryžius ir pamaišykite. Įpilkite 500 ml vandens, suberkite druską, pipirus bei cukrų. Gerai išmaišykite ir troškinkite apie 20 minučių, kol ryžiai išvirs.
2. Įmaišykite kedro riešutus, džiovintus serbentus arba razinas, pomidorą, cinamoną, kvapiuosius pipirus, mėtas, krapus, petražoles, citrinos sultis ir likusį alyvuogių aliejų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
4. Nupjaukite pomidorų viršų, išimkite sėklytes ir minkštimą. Taip paruoštus pomidorus prikimškite įdaru.
5. Įdarytus pomidorus sudėkite į plačią kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę iki tol, kol pomidorai suminkštės (apie 15 minučių). Jeigu kepimo metu pastebite, kad pomidorai sukrenta, nedelsiant ištraukite juos iš orkaitės.
6. Atvėsusius pomidorus patiekite su česnakiniu jogurtu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Turkų