4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Turkiškos bandelės, įdarytos feta sūriu ir petražolėmis

Turkiškos bandelės, įdarytos feta ir žalėsiais
Turkiškos bandelės, įdarytos feta ir žalėsiais / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas keliavo po Turkiją, žino, kaip sunku atsispirti šviežutėliams mieliniams kepiniams, kasdien nuo ankstyvo ryto viliojantiems triukšmingų gatvių praeivius. Pusryčių stalas Turkijoje bus nepilnas, jei ant jo nebus sezamais pabarstytų riestainių, o ir saldžiais bei sūriais įdarais prigardintų bandelių. 

Susukti tokią bandelę – vieni juokai, tereikia padaryti keturias įpjovas apvaliame tešlos apskritime. Įdarui geriausia tiks feta, pagardinta žalumynais, tačiau Turkijoje tokios kepamos ir su kepintų daržovių įdarais, ir aštroku maltos mėsos faršu.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų, 2 šaukštus miltų ir pieną. Palikite šiltai apie 10–15 minučių, kad mielės pradėtų veikti, masė suputotų.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite likusius miltus su druska. Kitame inde sumaišykite plaktą kiaušinį su jogurtu ir aliejumi.

3. Kai mielų masė bus suputojusi, supilkite ją į dubenį su miltais, ten pat supilkite ir jogurto bei aliejaus mišinį ir rankomis arba elektriniu maišytuvu minkykite tešlą, kol visi ingredientai susijungs tarpusavy ir tešla bus minkšta, elastinga, žvilganti. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę švariu virtuviniu rankšluosčiu palikite pakilti apie valandą, arba kol tešlos kiekis padvigubės. Šioje stadijoje galite tešlą sumaigyti ir įsukę į maistinę plėvelę padėti į šaldytuvą (jei pyragėlius kepsite kitą dieną).

4. Pasigaminkite įdarą – sumaišykite sutrupintą fetos sūrį su kapotomis petražolėmis, pagardinkite grūstais pipirais ir druska (jei reikia).

 

5. Ant stalo, pabarstyto miltais, iškočiokite tešlą į maždaug 0,5 cm plonumo lakštą. Priklausomai nuo to, kokio dydžio bandeles kepsite, pasiruoškite plačią stiklinę arba dubenėlį, su kuriuo išpjaukite apvalius apskritimus. Kiekvieną apskritimą įpjaukite iki vidurio iš 4 pusių. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštelį įdaro, ir tą įdarą „apgaubkite“ dviem priešingose pusėse esančiais ketvirčiais tešlos. Tada užlenkite į viršų likusius ketvirčius, patempdami kraštus taip, kad išeitų tarsi rožės žiedas.

Nidos Degutienės nuotr. /Turkiškų bandelių formavimas
Nidos Degutienės nuotr. /Turkiškų bandelių formavimas

6. Rikiuokite visas roželes į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

7. Palikite keliasdešimt minučių, kad tešla pakiltų dar kartą. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukštu vandens ir šiuo plakiniu patepkite kiekvieną bandelę.

Nidos Degutienės nuotr. /Suformuotos turkiškos bandelės
Nidos Degutienės nuotr. /Suformuotos turkiškos bandelės

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite bandeles apie 15min., arba tol, kol jos taps auksinės. Patiekite šiltas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.