Ingredientai
- Mielės 1 valg. š. sausų, tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Vanduo 140 ml šilto, padalinto į dvi dalis - 60 ir 80 ml; tešlai
- Miltai 450 g tešlai (ir dar šiek tiek darbastaliui pabarstyti)
- Druska 2 arbat. š. po šaukštelį tešlai ir įdaro pagrindui
- Pienas 125 ml tešlai
- Mocarelos sūris 500 g tarkuoto; įdaro pagrindui (dalį šio kiekio galima pakeisti kokiu kitu sūriu)
- Ožkų pieno sūris 150 g minkšto, įdaro pagrindui
- Kiaušiniai 4 vnt. lengvai paplakti, įdaro pagrindui
- Aliejus 2 valg. š. pašlakstymui ir patepimui
Kaip gaminti
1. Užminkykite tešlą: mažame dubenėlyje išmaišykite mieles, cukrų ir šiltą vandenį. Atidėkite į šalį kelioms minutėms, kad suputotų.
2. Dideliame dubenyje (arba elektrinio kombaino inde) sumaišykite miltus su druska, padarykite viduryje duobelę ir į ją supilkite suputojusį mielių mišinį, pieną ir likusį vandenį.
2. Užminkykite tešlą (jei trūksta, galite dar šiek tiek įpilti vandens – pradėkite nuo 1–2 šaukštų), kol ji taps minkšta ir elastinga.
3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir jį įdėkite į švelniai riebalais pateptą dubenį. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite bent 30 minučių pakilti (tešlos kiekis turėtų padvigubėti).
4. Kamado tipo grilį (arba orkaitę) įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jei pidė kepate „Big Green Egg“ kepsninėje, įdėkite konvEGGtorių ir paprastas groteles, ant grotelių uždėkite picos akmenį ir palikite akmenį kaisti aukštoje temperatūroje bent 20 minučių. Jei kepate orkaitėje, keletą minučių įkaitinkite kepimo skardas, kuriose kepsite pidė.
5. Paruoškite įdaro pagrindą: visus išvardytus ingredientus (išskyrus aliejų) sumaišykite dubenėlyje.
6. Tešlą padalinkite į 4 dalis (arba į 6, jei norite mažesnių pidė, arba į dar mažesnius gabaliukus, jei norite individualių porcijų). Ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite pailgus ovalus (jei kepate 4 pidė – 40 x 20 cm).
7. Ant šio pagrindo tepkite paruošto įdaro dalį (1/4, jei kepate 4 pidė), palikdami maždaug 5 cm tešlos kraštelius. Ant viršaus dėkite pasirinktą įdarą (receptai – žemiau), tada užlenkite tešlos kraštelius, pridengdami įdarą, o pačius kampelius užsukite ir užspauskite. Visus kraštelius patepkite aliejumi, taip pat pašlakstykite aliejumi įdarą.
8. Perkelkite paruoštą pidė ant įkaitinto kepimo akmens (arba ant įkaitusios kepimo skardos) ir kepkite apie 15 min., kol kraštai pagels, apskrus, o įdaro pagrindas šiek tiek sutvirtės.
Keli įdaro pasiūlymai:
- Čioriso dešros ir svogūnų: 1 mažas svogūnas, supjaustytas labai plonais žiedeliais, čioriso dešros griežinėliai (galite pakeisti saliami dešra);
- Špinatų: 250 g šviežių špinatų (pakaitinkite sausoje keptuvėje, kol suglebs, tada sudėkite į sietelį ir gerai nuspauskite skystį, susmulkinkite);
- Pomidorų, lašinukų ir mėlynojo pelėsio sūrio: lašinukus susmulkinkite, pomidorus perpjaukite pusiau arba griežinėliais. Galite dar pagardinti alyvuogėmis (be kauliukų);
- Mėsos: Šlakelyje aliejaus apkepinkite svogūnus, tada suverskite maltą mėsą (vištieną, jautiną, avieną), pagardinkite druska ir pipirais, maišydami kepinkite, kol mėsa visiškai iškeps, tada pagardinkite pomidorų pasta (koncentratu).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Turkų