Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
- Rudasis cukrus 150 g biskvitui
- Pienas 180 ml biskvitui
- Razinos 250 g biskvitui
- Soda 15 g biskvitui
- Actas 1 arbat. š. sodai nugesinti; biskvitui
- Vanilinis cukrus 5 g
- Lazdynų riešutai 100 g biskvitui
- Maskarponės sūris 200 g kremui
- Grietinėlė 300 g plakamosios; kremui
- Cukrus 150 g kremui
- Karamelė 50 g kremui
- Spanguolės 100 g kremui
- Medus 30 g kremui
- Likeris 50 ml kremui
- Viskis 40 ml kremui
Kaip gaminti
1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti apie 2 val. Tuomet jas sutrinkite trintuvu iki piurė konsistencijos.
2. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų. Dėkite rudąjį cukrų, po vieną trynį ir viską išplakite. Supilkite pieną ir actu nugesintą sodą. Masę supilkite į razinų piurė ir viską labai gerai išmaišykite.
3. Po truputį sijokite miltus, vanilinį cukrų ir maišykite tešlą. Riešutus suskaldykite ir įmaišykite į tešlą. Kepkite norimo dydžio lakštus iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Pagaminkite kremą:
1. Grietinėlę išplakite. Į ją po truputį įmaišykite cukrų, maskarponės sūrį bei viską gerai išplakite. Į masę įpilkite viskio.
2. Masę dalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną įmaišykite karamelę ir dėkite trumpam į šaldytuvą.
3. Spanguoles susitrinkite su medumi.
Surinkite tortą:
1. Torto lakštus sulaistykite likeriu ir sluoksniuokite ant lakštų tepdami skirtingus kremus. Į vidurinį sluoksnį įdėkite spanguolių.
2. Prieš patiekdami, palikite jį 3–4 val. subręsti.
3. Dekoruokite šokoladu, uogomis, morengais.