Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 400 g
- Špinatai 200 g 200–300 g tinka ir šaldyti
- Sūris 250 g fermentinio
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 2–3
- Džiovinti pomidorai 3 vnt. 3–4 saulėje džiovinti
- Aliejus 3 valg. š. 3–5
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną.
- Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, paskui suberkite smulkintus česnakus.
- Į išplaktus kiaušinius įberkite juodųjų pipirų, aitriųjų paprikų ir truputį druskos.
- Į indą sudėkite sūrį, špinatus, svogūnus su česnakais ir užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį palikite viršui patepti). Viską išmaišykite ir sukrėskite į kepimo skardą, išklotą tešla.
- Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dėkite ant špinatų įdaro.
- Uždenkite užkepėlę likusiu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinio plakiniu, padarykite skylutes, kad apkepėlė „kvėpuotų“, ir gausiai pabarstykite sezamų sėklų.
- Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–35 min., kol viršus lengvai rustelės.
Receptą atsiuntė Jolanta G.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita