Ingredientai
- Pomidorai 400 g konservuotų be odelių
- Mėsos sultinys 400 ml geriausia natūralaus
- Bulvės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. 0,5
- Česnakai 4 skiltelės
- Pipirai 1 vnt. gabalėlis aitriųjų paprikų ankšties (pagal norimą aštrumą)
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovinto
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Morką, bulves, svogūną ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite ir suberkite į puodą su verdančiu mėsos sultiniu.
- Kai daržovės šiek tiek suminkštės, suberkite gabalėliais supjaustytą papriką, aitriosios paprikos ankštį, pagardinkite bazilikais ir raudonėliais.
- Kai sriuba bus beveik išvirusi, sukrėskite skardinę konservuotų pomidorų. Dar kiek pavirkite ir nukaiskite. Pagal skonį pasūdykite.
- Jei sriuba rūgštoka, įberkite žiupsnelį cukraus. Jei norite aštresnio skonio, įberkite pagal skonį Kajeno ar aitriųjų paprikų miltelių.
- Išvirusią sriubą supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos.
- Ši sriuba skani, patiekta su orkaitėje keptomis, tarkuotu sūriu bei džiovintų žolelių prieskoniais apibarstytomis tortilijomis. Jei norite, galite sriubą dar pagardinti grietinėle, tarkuotu parmezano sūriu, smulkintais žalumynų (krapų, petražolių, kalendrų) lapeliais. Vietoje keptų tortilijų puikiai tiks česnakiniai duonos skrebučiai. Improvizuokite laisvai!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita