Ingredientai
- Aitrioji paprika 30 vnt. galima dėti ir daugiau, apie 40; džiovintų
- Džiovinti pomidorai 3 vnt.
- Česnakai 2 vnt. arba 3
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. galite pilti ir 2
- Kalendros sėklos 0,5 arbat. š.
- Kuminai 0,5 arbat. š. sėklų
- Kmynai 0,5 arbat. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š. nebūtinai
- Mėtos 1 žiupsnelis džiovintų; nebūtinai
Kaip gaminti
1. Sudėkite aitriąsias paprikas ir džiovintus pomidorus į atskirus dubenėlius ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pamirkti bent pusvalandį.
2. Tuo metu visas sėklas suberkite į keptuvę ir švelniai paskrudinkite. Sugrūskite jas piestoje ar susmulkinkite virtuvės kombainu.
3. Pasilikite keletą šaukštų vandens, kuriame mirko paprikos ir pomidorai. Viską nusausinkite. Išimkite pipiriukų sėklas. (Būtinai mūvėkite gumines pirštines!)
4. Į virtuvės kombainą sudėkite paprikas, pomidorus, česnaką, grūstus prieskonius, mėtas bei druską. Viską gerai susmulkinkite.
5. Įpilkite aliejaus, citrinos sulčių ir keletą šaukštų vandens, kuriame mirko daržovės ir dar pasmulkinkite kombainu. Padažo tirštumą reguliuokite pagal savo skonį.
6. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Sudėkite padažą į indelį ir ant viršaus užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Laikykite sausoje vėsioje vietoje ar šaldytuve. Atidarius indelį, harisą tinka naudoti apie du mėnesius.