Ingredientai
- Kukurūzų (polentos) kruopos 0,75 st.
- Grietinė 2 st.
- Vanduo 0,5 st.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Lašinukai 100 g sūdytų; galima keisti karšto rūkymo šonine
- Baravykai 30 g džiovintų; arba 200 g šviežių
- Aliejus 2 valg. š. arba taukų
- Brinzos sūris 100 g
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. nebūtinai
Kaip gaminti
1. Lašinukus (arba šoninę) supjaustykite kubeliais ir paspirginkite.
2. Džiovintus baravykus užpilkite vandeniu, valandą pamirkykite, o tada išimkite iš vandens pasmulkinkite. Grybus ir vandenį, kuriame mirko, supilkite į keptuvę ir virkite, kol nugaruos visas skystis. Tada įdėkite šaukštelį taukų ir dar šiek tiek maišydami pakepkite. Pagardinkite druska, pipirais.
3. Į puodą supilkite grietinę, vandenį, druską. Išmaišykite, užvirkite. Maišydami suberkite kukurūzų kruopas. Originaliame recepte rekomenduojama maišyti mediniu šaukštu ir pagal laikrodžio rodyklę. Virkite ant minimalios kaitros maišydami, kol košė pradės nelipti prie puodo sienelių ir dugno. Tai užtruks apie 10–15 minučių. Uždenkite dangčiu ir pabrandinkite dar 10 minučių.
4. Patiekite koše su spirgučiais, keptais grybais, trupinta brinza. Pagardinkite svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ukrainiečių