Ingredientai
- Vištų kepenėlės 600 g
- Kiaušiniai 6 vnt. 3 kepenų papločiams ir 3 kietai virti sluoksniavimui
- Majonezas 300 g
- Morkos 2 vnt.
- Grietinė 3 valg. š. riebios
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Miltai 3 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės galima ir daugiau
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių; papuošimui
Kaip gaminti
Šis torto receptas atkeliavo iš Ukrainos. Tokio patiekalo nevalgysi kiekvieną dieną, bet, turbūt, niekas nepuls ginčytis, kad prie šventinio stalo ir daugiau nusižengimų sveikos mitybos principams pasitaiko.
1. Kepenėles gerai nuplaukite, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, miltus, įdėkite druskos ir su trintuvu (blenderiu) viską sutrinkite.
2. Įkaitinkite 20 cm pločio keptuvę, ištepkite aliejumi ir iš gautos masės kepkite plonus papločius. Jei kepant juos sunku apversti (plyšta), naudokite dvi keptuves. Permesti papločius iš vienos keptuvės į kitą apverčiant nesudėtinga. Kepkite kiekvieną papločio pusę iki rudumo, apie minutę, ant vidutinės kaitros, kad nepritrauktų.
3. Baigę kepti papločius, susmulkinkite svogūnus, stambia trintuve (burokine) sutarkuokite žalias morkas ir kartu su svogūnais apie 10 minučių pamaišydami pakepinkite ant aliejaus keptuvėje. Pridėkite druskos ir trintų juodųjų pipirų.
4. Česnako skilteles išspauskite į majonezą ir išmaišykite.
5. Metas formuoti tortą. Paplotį pertepkite majonezu, tada dėkite kepintus svogūnus ir morkas ir išlyginę ant viršaus klokite kitą paplotėlį. Taip sluoksniuodami sudėkite visus paplotėlius, o viršutinį sluoksnį pertepę majonezu apibarstykite smulkiai atskirai tarkuotu virto kiaušinio tryniu, o šonus – smulkiai tarkuotu baltymu. Papuoškite tortą pertražolėmis.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Užgavėnės, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ukrainiečių