Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Soda 1 arbat. š.
- Cukrus 2 st.
- Miltai 1,5 st.
- Obuoliai 2 kg
- Margarinas 250 g
- Grietinė 125 ml
- Varškė 250 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
- Cukraus pudra 1 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta.
2. Tuomet palikite tešlą pastovėti pusvalandžiui, o per tą laiką nulupkite ir išvalykite obuolius. Supjaustykite juos smulkiais gabalėliais. Obuolius sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Miltais pabarstykite stalviršį, paimkite tešlą ir padalinkite ją į dvi dalis.
4. Kvadratinę kepimo skardą patepkite aliejumi, ją išklokite pirma tešlos dalimi ir ant viršaus sudėkite obuolius. Tuomet viršaus užklokite antrą tešlos sluoksnį, o jo viršų patepkite kiaušinio baltymu.
5. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie valandą. Kuomet pyragas apskrus, ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
6. Viršų pabarstykite cukraus pudra. Skanaukite prie puodelio juodos arbatos.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ukrainiečių