Ingredientai
- Pienas 250 ml 3,5 proc. riebumo
- Mielės 7 g sausų
- Cukrus 2 valg. š.
- Saulėgrąžų aliejus 5 valg. š. 2 šaukštai tešlai ir 3 česnakiniam aliejui
- Miltai 380 g
- Druska 2 arbat. š.
- Česnakai 3 skiltelės česnakiniam aliejui
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų šviežių; česnakiniam aliejui
- Krapai 1 valg. š. smulkintų šviežių; česnakiniam aliejui
Kaip gaminti
1. Pašildykite pieną – nestipriai, kad mielės nežūtų. Pieną supilkite į maišyklės arba paprasta dubenį. Į pieną supilkite cukrų, mieles. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.
2. Kai mielės suaktyvės, į pieno mišinį įpilkite aliejų, suberkite miltus ir druską. Ji naudosite maišyklę, minkykite tešlą 6–8 minutes, jei rankomis 10–12 minučių. Tešla turi būti elastinga, vientisa ir glotni.
3. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai.
4. Kai tešla pakils, pagniaužykite, kad išeitų oras. Padalinkite į 8 lygias dalis. Suimkite kiekvieno tešlos gabalėlio kraštus ir sulenkite į vidų, apverskite ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuokite kamuoliukus.
5. Sudėkite tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su krašteliais taip, kad tarp jų būtų tarpai. Uždenkite rankšluostėliu arba maistine plėvele ir palikite šiltai, kol pakils dvigubai.
6. Pakilusias pampuškas aptepkite kiaušinio plakiniu.
7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių arba kol viršus taps auksinės rudos spalvos.
8. Kol pampuškos keps, pasigaminkite česnakinį aliejų. Tiesiog sumaišykite aliejų su smulkintu česnaku ir žolelėmis.
9. Iškepusias pampuškas iš karto aptepkite česnakiniu aliejumi ir leiskite atvėsti bent 15 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ukrainiečių