„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Uogų pudingas

Uogų pudingas
Uogų pudingas / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Batonas 10 riekės 10–12
  • Mėlynės 500 g įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.
  • Cukrus 2 valg. š.

Kaip gaminti

  1. Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
  2. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
  3. Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
  5. Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
  6. Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  7. Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.  

Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.