Ingredientai
- Batonas 10 riekės 10–12
- Mėlynės 500 g įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.
- Cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
- Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
- Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
- Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
- Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
- Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.
Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas