Ingredientai
- Upėtakiai 3 vnt. po 250g
- Porai 300 g
- Sviestas 2 valg. š. 1 - padažui
- Druska 2 žiupsnelis žuviai ir padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Peletrūnas 1 arbat. š. 0.5 džiovinto
- Žuvies sultinys 1 st. tirpus - padažui
- Grietinė 3 valg. š. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Krapai 1 sauja pluoštelis - padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min.
2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite miltus, atskieskite šaltu sultiniu, užvirinkite, nukelkite nuo ugnies, sudėkite grietinę, suberkite susmulkintus krapus (kelias šakeles palikite papuošti), pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Paruoškite porus: žalius lapus nupjaukite, baltąją dalį supjaustykite 5 cm dydžio gabalėliais ir virkite pasūdytame ir pasaldintame vandenyje 5 min.
4. Porus išgriebkite, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite puse padažo ir kepkite orkaitėje (šalia žuvų) 15 min.
5. Iš folijos išvyniotus upėtakius sudėkite į lėkštes, apipilkite likusiu padažu, papuoškite krapų šakelėmis. Šalia sudėkite troškintų porų garnyrą.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita