Ingredientai
- Upėtakiai 2 vnt. kepsniai
- Alyvuogės 60 g be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1/2 sultys
- Petražolės 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ant atskirų kepimo folijos lakštų dėkite po upėtakio kepsnį, pašlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis, sandariai užlankstykite folijos kraštus ir dėkite į orkaitę 8–10 minučių.
2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite (didesniais gabaliukais) alyvuoges, supilkite aliejų, kiaušinio baltymą, įberkite petražolių ir išplakite. Ištraukite skardą su upėtakio kepsniais iš orkaitės, atsargiai praverkite folijos krepšelius (karšti garai gali nudeginti) ir ant kiekvieno kepsnio užpilkite padažo. Vėl šaukite kepsnius į orkaitę kelioms minutėms.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita