Ingredientai
- Upėtakiai 2 vnt.
- Datulės 1 st. susmulkintų; arba džiovintų abrikosų
- Ryžiai 0,25 st. virtų
- Svogūnai 1 vnt. susmulkintas
- Migdolai 0,5 st. grūstų
- Kalendros 5 žiupsnelis šviežios smulkintos
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Cukraus pudra 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. trinto
- Sviestas 2 valg. š. tirpinto
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Upėtakius išskroskite, galvas palikite, nuplaukite, nukirpkite pelekus, uodegas ir nusausinkite.
2. Sumaišykite virtus ryžius, datules arba abrikosus, svogūnus, migdolus, kalendros lapus, pipirus, druską ir pusę cinamono.
3. Mišiniu įkimškite upėtakius ir mediniais pagaliukais susekite pilvus.
4. Sudėkite upėtakius ant skardos (galima apačioje pakloti kepimo popieriaus).
5. Šepetėliu užtepkite sviestą ant žuvies, tolygiai apibarstykite imbieru, pipirais, cukraus pudra.
6. Kepkite orkaitėje apie pusvalandį 160 laipsnių temperatūroje – kol apskrus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita