Ingredientai
- Upėtakiai 2 vnt. maždaug po 500 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Sviestas 50 g padažui
- Grietinėlė 100 ml padažui
- Žuvies sultinys 100 ml padažui
- Špinatai 1 sauja smulkintų
Kaip gaminti
1. Upėtakius išvalykite, tačiau palikite odą ir galvą. Ištrinkite žuvį druska ir maltais pipirais, suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
2. Žuvį orkaitėje kepkite apie 30 minučių.
3. Per tą laiką nuplaukite ir susmulkinkite špinatus, o keptuvėje ištirpinkite sviestą. Supilkite sultinį, sudėkite špinatus ir kelias minutes patroškinkite. Tuomet supilkite grietinėlę ir palengva maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės.
4. Gautą padažą supilkite į lėkštę kartu su nedideliais upėtakio filė gabaliukais. Garnyrui puikiai tiks bulvės arba daržovės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei