Ingredientai
- Upėtakiai 1 vnt. didesnis
- Morkos 2 vnt.
- Citrinos 2 vnt. nedidelės
- Petražolės 40 g ryšulėlis
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Čiobreliai 10 g pagal skonį čiobrelių šakelių
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 kg rupios
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
4. Citrinas gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais.
5. Į žuvies vidų kimškite svogūnų, citrinų, morkų, smulkintų petražolių ir čiobrelių šakelių.
6. Į karščiui atsparią kepimo formą tieskite kepimo popierių, tada suberkite pusę druskos kiekio, atsargiai guldykite žuvį ir užberkite likusia druska taip, kad nepribyrėtų į vidų.
7. Žuvį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., tada atsargiai nukrapštykite druskos sluoksnį ir upėtakį tiekite lėkštėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita