Ingredientai
- Artišokai (švieži, nedideli) 4 vnt.
- Pievagrybiai 250 g
- Vištiena 200 g filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 50 ml
- Sviestas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kalendros 5 g sėklų
- Petražolės 5 g kapotų
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Sūris 100 g saujelė tarkuoto parmezano
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai šie dailiai pagels, sumeskite smulkintą vištieną, nuluptus susmulkintus pievagrybius ir troškinkite ant mažos ugnies apie 15 min., viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite kalendromis ir petražolėmis, supilkite grietinėlę.
3. Į paruoštą masę įmaišykite virtus smulkintus kiaušinius.
4. Iš vandens išgriebtus artišokus perpjaukite per pusę, įdarykite paruošta mase, ant viršaus berkite parmezano ir kelioms minutėms pašaukite į orkaitę.
5. Tiekite apšlakstytus alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita