Ingredientai
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Duona 1 vnt. kepalėlis šviesios itališkos
- Baklažanai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Jogurtas 150 g natūralaus
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Mėtos 20 g ryšulėlis
Kaip gaminti
1. Nulupkite ir sutrinkite česnako skilteles jas sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Duoną supjaustykite storomis riekėmis, patepkite aliejumi su česnakais ir kepkite orkaitėje, kol apskrus.
2. Baklažaną perpjaukite per pusę, pabarstykite druska, sudėkite į folija išklotą kepimo formą ir kepkite apie orkaitėje 30 minučių. Atvėsinkite ir šaukštu išskobkite minkštimą.
3. Jogurtą išsukite su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Sudėkite smulkiai sukapotas mėtas, baklažano minkštimą ir išmaišykite. Patiekite su skrebučiais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita