Ingredientai
- Ikrai 1 vnt. indelis natūralių arba dirbtinių
- Avokadai 1 vnt. prinokusio
- Gražgarstės 1 sauja prinokusių daigintų
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
- Grietinėlė 50 ml plakamosios
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių
- Liucernų daigai: 1 sauja
- Petražolės 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.
- Avokadą nulupkite, susmulkinkite, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į plakti skirtą indą.
- Visus žalumynus kruopščiai nuplaukite, svogūnų laiškus sukapokite.
- Žalumynus berkite į indą su avokadais, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
- Masę iki vientisumo išplakite elektriniu smulkintuvu.
- Tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę – padažas turi būti purus.
- Paruoštą tyrę atvėsinkite šaldytuve, krėskite į taureles, ant viršaus berkite ikrų.
- Šalia galite tiekti baltos duonos sumuštinių su kreminiu varškės užtepu ir šviežiais agurkais.
- Kulinaro patarimas. Tokia tyrė tinka su rūkytomis ir sūdytomis lašišomis, skrudinta duona, paukštiena, šviežių daržovių salotomis.
Receptas iš žurnalo „Edita“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita