Ingredientai
- Greipfrutai 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Granatas 1 vnt. pusė granato
- Krabų lazdelės 1 vnt. nedidelis indelis smulkintos krabų mėsos
- Kiviai 2 vnt.
- Salotos 30 g saujelė mažų salotų lapelių
- Salierai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. Užpilui
- Citrinos 1 vnt. Užpilui šaukštelis žaliųjų citrinų sulčių
- Cukrus 1 arbat. š. Užpilui žiupsnelis
- Česnakai 1 skiltelės Užpilui
- Druska 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. Užpilui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite.
2. Kivius nulupkite, susmulkinkite.
3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės.
4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mėsą ir salotų lapelius.
5. Tada salotas užpilkite iš nurodytų ingredientų paruoštu padažu ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
6. Iš salotų formuokite apvalius bokštelius, juos papuoškite salotų lapeliais, šalia berkite po kelias granatų sėklytes.
7. Užkandėlę tiekite su baltos duonos skrebučiu.
Kulinaro patarimas. Salotas tinka gardinti ir smulkintomis krabų lazdelėmis arba lukštentomis krevetėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita