Ingredientai
- Salotos 1 vnt. Gūžė mėgstamų
- Krevetės 150 g šaldytų arba šviežių didelių arba mažesnių
- Česnakai 4 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Krapai 1 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Šviežias arba atšildytas krevetes gerai nusausinkite.
- Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indą ir pusvalandžiui pastatykite į šaldytuvą – bus traškesnės.
- Česnakus susmulkinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, irgi susmulkinkite.
- Česnakus ir smulkintą aitriąją papriką suberkite į aliejų ir kelias minutes pakepinkite.
- Kai prieskoninės daržovės apskrus, suberkite kapotus žalumynus, krevetes ir kaitinkite tol, kol krevetės sušils. Galiausiai pagardinkite viską citrinų sultimis, žiupsneliu druskos ir atvėsinkite.
- Lėkštėse išdėliokite po kelis salotų lapus, ant viršaus krėskite krevečių.
- Užkandėlę valgykite su skrudintos baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita