Ingredientai
- Kumpis 8 riekės vytinto
- Persikai 4 vnt. arba 2 obuoliai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Salotos 150 g įvairių salotų lapelių
- Rikotos sūris 200 g
- Jogurtas 3 valg. š. natūralaus
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesnės.
2. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
3. Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min.
4. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis.
5. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos.
6. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita