Ingredientai
- Mocarelos sūris 200 g šviežia
- Pomidorai 4 vnt.
- Avokadai 2 vnt. prinokę
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovinti
- Citrinos 1 vnt. po šaukštelį sulčių ant mocarelos ir padažui
- Pesto padažas 2 arbat. š. su bazilikais
- Balzaminis actas 1 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š. vynuogių kauliukų
- Česnakai 2 skiltelės
- Žalumynai (kapoti) 1 valg. š.
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.
2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.
3. Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.
4. Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.
5. Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar 15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.
6. Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita