Ingredientai
- Duona 6 vnt. 6 riekelės itališkos baltos duonos
- Cukinijos 1 vnt.
- Paprikos 2 vnt. geltona ir raudona
- Sūris 40 g saujelė tarkuoto parmezano
- Aliejus 2 valg. š.
- Kaparėliai 1 valg. š. sumuštiniams papuošti
- Bazilikai 1 valg. š. šviežių lapelių sumuštiniams papuošti
- Varškės sūris 200 g bet kokio mėgstamo skonio tepamojo varškės sūrelio
- Persilado prieskoniai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.
3. Paprikas ir cukiniją išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite prieskoniais, užberkite tarkuoto parmezano ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min. Tada atvėsinkite.
4. Skrudintas duonos riekeles aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, tada dėkite keptų daržovių, berkite kaparėlių.
5. Sumuštinukus puoškite bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita