Ingredientai
- Morkos 3 vnt. šviežios
- Obuoliai 4 vnt.
- Pievagrybiai 500 g švieži, maži
- Svogūnų laiškai 30 g smulkinti
- Apelsinai 1 vnt. pusės apelsino sultys
- Jogurtas 125 g indelis natūralaus jogurto - užpilui
- Fetos sūris 150 g arba panašus į fetą sūris - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis.
2. Pievagrybius nuplaukite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
3. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonyčiais šiaudeliais.
4. Daržoves išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite apelsinų sultimis, suberkite kapotus svogūnų laiškus.
5. Paruoškite užpilą: fetos sūrį iki vientisumo išsukite su jogurtu, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir krėskite ant salotų.
Valgykite su itališka duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita