Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
- Pomidorai 6 vnt.
- Kreminė varškė 150 g indelis tepamojo varškės sūrelio
- Grietinė 50 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Kmynai 1 arbat. š. maltų džiovintų
- Gražgarstės 30 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Pesto padažas 2 valg. š. su bazilikais
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir apie valandą palaikykite šaldytuve – bus standžios ir traškios.
2. Sūrelį išsukite su kmynais, grietine, įspauskite česnakus, tada varškės masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Tešlą atšildykite, supjaustykite stačiakampiais, viduryje kiek įspauskite, kad krašteliai liktų aukštesni (kepant išsipūs ir dailiai atrodys).
4. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nulupkite odeles ir supjaustykite griežinėliais.
5. Pesto padažą sumaišykite su aliejumi ir plačiu teptuku aptepkite kiekvieną tešlos lakštelį.
6. Tada ant viršaus krėskite varškės masės, išdėliokite pomidorų griežinėlius, užberkite raudonėlių.
7. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Tiekite papuošusios gražgarstėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita