Ingredientai
- Ožkų pieno sūris 2 riekės
- Gražgarstės 100 g saujelė
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 2 vnt.
- Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje 2 vnt.
- Kuminai 6 g maltų sėklų
- Saldžiosios paprikos milteliai 6 g
- Balzaminis actas 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Aliejus 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Medus 6 g skysto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Bemielės tešlos lakštus atšildykite ir norimo dydžio apvalia formele išspauskite apskritimus.
2. Tešlos gabalėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą ožkų pieno sūrį.
3. Ant sūrio griežinėlių berkite kumino sėklų ir saldžiosios paprikos miltelių mišinio. Užkandėlę 15 min. pašaukite į orkaitę.
4. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse ir pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Tada apšlakstykite balzaminio acto ir aliejaus mišiniu, šalia berkite nuvarvintų saulėje džiovintų pomidorų.
5. Galiausiai dėkite po karštą ir medumi apšlakstytą užkandėlę su ožkų sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita