Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. raudonos
- Žuvis 400 g baltų žuvų filė
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg.š. - sulčių
- Medus 1 valg. š. skysto
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtųjų
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. su aitriąja paprika
Kaip gaminti
- Žuvis nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į gilų dubenį ir apibarstykite žuvų prieskoniais.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinos sultimis ir medumi.
- Gautu mišiniu apšlakstykite žuvį ir palikite bent pusvalandį pasimarinuoti.
- Raudonas paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
- Keptas paprikas nulupkite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dėkite į lėkštės.
- Marinuotą žuvį gerai nuvarvinkite ir iškepkite ant grotelių orkaitėje.
- Šiltą žuvį tiekite su šiltomis paprikomis.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita