Ingredientai
- Duona 4 riekės balta
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Agurkai 1 vnt.
- Majonezas 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml
Kaip gaminti
- Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai.
- Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
- Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus patiekiamas svečiams).
- Kol duona vėsta, iki tyrelės konsistencijos susitrinkite pomidorą, įberkite prieskonių arba tik druskos ir pipirų, įdėkite šiek tiek švelnaus kečupo, išmaišykite ir šia tyrele aptepkite dalį paskrudintų lapelių.
- Agurką sutrinkite, šiek tiek įberkite druskos, įdėkite majonezo ir tyrele ištepkite kitus lapelius.
- Beliks ant lapelių smulkiai supjausčius agurko žievelę arba sūrį išvedžioti lapų „gysleles“. Skanaus.
Receptą atsiuntė Silvija
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita