Ingredientai
- Aliejus 30 ml 15 ml – užkandžiui ir 15 ml – padažui
- Kiauliena 300 g nugarinės, supjaustytos 5 x 5 cm gabaliukais
- Svogūnai 40 g pjaustytų griežinėliais
- Česnakai 6 g
- Druska 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui
- Vanduo 500 ml
- Kmynai 1 arbat. š. ½ SANTA MARIA – padažui
- Gvazdikėliai 1 vnt. SANTA MARIA – padažui
- Cinamonas 1 arbat. š. ¼ SANTA MARIA malto – padažui
- Pomidorų padažas 50 g padažui
- Aitrioji paprika 20 g SANTA MARIA CHIPOTLE – padažui
- Kukurūzai 20 vnt. traškučių – SANTA MARIA NACHO
- Sūrio kremas: (patiekti) 100 g
- Kalendros 2 g lapų – patiekti
- Kopūstai 1 vnt. raudonųjų – patiekti
- Ridikėliai 5 vnt. patiekti
Kaip gaminti
- Apskrudinkite kiaulieną keptuvėje ar puode, sudėkite svogūnus, česnakus ir kepkite kelias minutes.
- Įpilkite vandens, įberkite druskos ir virkite apie 2,5–3 val., kol mėsa suminkštės.
- Išimkite mėsą iš sultinio ir, šiek tiek palaukę, suplėšykite ją dviem šakutėmis.
- Aliejuje pakaitinkite pomidorų padažą ir supilkite sultinį.
- Kaitinkite, kol užvirs, įdėkite padažui skirtus prieskonius ir apie 10 min. kaitinkite.
- Užpilkite padažą ant mėsos, palengva maišykite ir palaukite kelias minutes.
- Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Paruoštą mėsos ir pomidorų padažą uždėkite ant paskrudintų traškučių ir patiekite su sūrio kremu ir daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita