Ingredientai
- Miltai 200 g
- Vanduo 125 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinė 200 ml
- Svogūnai 200 g
- Kumpis 100 g arba rūkyta šoninė
- Sviestas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Muskatas 1 žiupsnelis pagal skonį, malti
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Persijotus miltus sumaišykite su aliejumi, vandeniu, druska ir užminkykite tešlą.
2. Paruoštą tešlą iškočiokite, kad išeitų plonas lakštas, ir klokite jį į riebalais pateptą, kepimo popieriumi išklotą skardą.
3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje svieste, kol gražiai pagels.
4. Šoninę arba kumpį supjaustykite labai plonais griežinėliais, sumeskite į svogūnų troškinį, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
5. Grietinę tolygiai paskirstykite ant tešlos lakšto, tada sukrėskite svogūnų ir kumpio troškinį.
6. Viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite muskatų.
7. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita