Ingredientai
- Duona 16 riekės sumuštinių duona
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. aptepti duonai
- Kalmarai 300 g konservuoti
- Pomidorai 10 vnt. sauja vyšninių
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogės 1 sauja
- Kiaušiniai 2 vnt. virti
- Majonezas 200 g
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. krapai, petražolės
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams atvėsti ir tik tada išimkite iš formelių.
2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska. Galite apšlakstyti citrinų sultinis.
3. Paruoštas kalmarų salotas sudėkite į iškeptus krepšelius, ant viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo, papuoškite žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita