Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 - baltymai ir kiaušinis
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 50 g
- Miltelinis cukrus 70 g
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės
- Migdolai 1 arbat. š. 5 lašai migdolų esencijos
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Anyžiai: (malti) 1 žiupsnelis
- Miltai 150 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanduo 100 ml
- Braškės 500 g šviežios
- Grietinėlė 100 ml plakta
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos.
2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol pasidarys kremas.
3. Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišykite su vandeniu.
4. Į tešlą įmaišykite išplaktus baltymus, sviesto masę. Vaflių keptuvę įkaitinkite, patepkite riebalais, samčiu įpilkite paruoštos tešlos ir apverčiant iškepkite vaflius. Patiekite su braškėmis ir plakta grietinėle.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“