Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 100 g
- Cukrus 5 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 1 st.
- Miltai 250 g
- Uogienė: (serbentų) 5 valg. š.
- Ledai: (vaniliniai) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite.
2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių brinkti.
3. Kiaušinių baltymus plakite, kol pasidarys standžios putos, ir įmaišykite į tešlą.
4. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Patiekite su serbentų uogiene ir vaniliniais ledais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė