Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 50 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Cukrus 2 arbat. š. 2 - 3 arbat. š.
- Pienas 1 st.
- Miltai 250 g
- Riebalai: 1 valg. š.
- Vyšnių uogienė: 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą gerai ištrinkykite, įmaišykite trynius, įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus, suberkite cukrų.
2. Į sviestą sukdami pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių.
3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite iki putų išplaktus baltymus. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, samčiu įpilkite tešlos ir iškepkite vaflius. Juos patiekite pabarstę milteliniu cukrumi, su vyšnių uogiene.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“