Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 175 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Sviestas 125 g minkštas
- Cukrus 180 g
- Citrinos 1 vnt.
- Pienas 150 ml
- Grietinėlė 250 ml
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Grietinėlės standiklis: 1 vnt.
- Vanilė 1 vnt. ankštis
- Obuoliai 500 g
- Sultys 100 ml obuolių
- Kalvadosas: 2 valg. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiaušinių trynius. Į miltų mišinį įmaišykite pieną. Masę sudėkite į sviestą su tryniais ir gerai išsukite. Palengva įmaišykite išplaktus baltymus.
2. Įkaitintoje vaflinėje iškepkite vaflius.
3. Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir standikliu. Masę sudėkite į konditerinį indą su antgaliu.
4. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą. Užpilkite 1–2 šaukštais iš citrinos išspaustų sulčių, obuolių sultimis, 50 g cukraus, įmeskite vanilės ankštį. Užvirinkite ir virkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės, bet neištiš. Baigdami virti vanilės ankštį išgriebkite, supilkite kalvadosą, išmaišykite ir nukaiskite. Atvėsinkite.
5. Likusį cukrų sumaišykite su cinamonu. Vaflius apibarstykite milteliniu cukrumi. Ant kiekvieno užspauskite grietinėlės, uždėkite po sluoksnį obuolių masės, apibarstykite cukrumi su cinamonu. Taip padarykite keturių vaflių tortą. Patiekite po 30 minučių.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“