Ingredientai
- Sviestas 4 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 100 g
- Apelsinai 2 vnt. 1 vnt. apelsino - nutarkuotos žievelės ir 125ml - šviežiai spaustų sulčių
- Miltai 140 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š. malto
- Muskatas 1 arbat. š. 0,5 - malto
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 1/4 - maltų
- Druska 1 arbat. š. 1/4
- Obuoliai 1 vnt. didelio - nulupto ir supjaustyto kubeliais
- Spanguolės 125 g džiovintų
- Graikiniai riešutai 1 puodelis kapotų
Kaip gaminti
- Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol išbrinks ir nusausinkite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, visais prieskoniais ir spanguolėmis.
- Sviestą ištirpinkite ir išplakite su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis.
- Į skystą masę įmaišykite miltų mišinį, tada obuolius ir riešutus.
- Tešlą išpilstykite į keksiukų formeles ir kepkite apie 20 minučių, 180 laipsnių temperatūroje.
Receptas iš: g-blogas.lt