Ingredientai
- Razinos 250 g
- Figos 10 vnt. džiovintų
- Džiovinti abrikosai 10 vnt.
- Konjakas: (galima naudoti apelsinų sultis) 150 ml
- Sviestas 250 g
- Cukrus 135 g „Dansukker“ drėgnojo cukraus „Farino“
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 240 g
- Migdolai 50 g sveikų
- Lazdynų riešutai 65 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Duona 1 vnt. žiupsnelis sviesto ir duonos trupinių kepimo formai
- Miltelinis cukrus 1 žiupsnelis „Dansukker“ cukraus miltelių apibarstyti
Kaip gaminti
- Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val.
- Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
- Išsukite sviestą ir cukrų iki purios masės. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus, vaisių mišinį ir sudėkite likusias sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite.
- Mišinį supilkite į formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 1,5 val. Prieš išimdami pyragą iš formos, leiskite jam ataušti 10 min.
- Pyragą pabarstykite cukraus milteliais ir patiekite supjaustytą plonais gabaliukais.
Receptas „DANSUKKER“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita