Ingredientai
- Apelsinai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Granatas 1 vnt.
- Mandarinai 1 vnt. skardinė sirupe konservuotų
- Žemuogės 1 st. arba braškių
- Romas 2 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Želė 1 vnt. apelsinų skonio
- Mėtos 4 vnt. keli švieži lapeliai - papuošti
Kaip gaminti
- Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes.
- Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas.
- Apelsinų minkštimą sumeskite į indą, ten pat sukrėskite nuvarvintus mandarinus, supilkite apelsino sultis, suberkite granatų sėklytes, smulkintas braškes arba žemuoges, supilkite romą ir sukrėskite medų.
- Viską išmaišykite ir palikite 20 min., kad susimaišytų skoniai.
- Želę užpilkite puse kiekio, nurodyto ant pakuotės, vandens ir maišydama kaitinkite, kol ištirps. Pravėsusią želės masę palengva įmaišykite į vaisių ir apelsinų sulčių mišinį.
- Paruoštus apelsinų dubenėlius įdarykite pradėjusia stingti mase ir sudėkite į šaldytuvą.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita