Ingredientai
- Miltai 100 g
- Cukrus 150 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kepimo milteliai 4 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Džiovinti vaisiai ir riešutai (pasirinktinai) 400 g
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius ir riešutus rinkitės pagal skonį. Aš dėjau datulių, obuolių, razinų, slyvų, abrikosų, graikiškų riešutų, migdolų. Džiovintus vaisius ir riešutus gerai nuplaukite. Didesnius vaisius (abrikosus, slyvas) supjaustykite smulkiau.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską. Suberkite vaisius ir riešutus, kad jie visi pasidengtų miltais.
3. Kitame inde suplakite kiaušinius su vaniliniu cukrumi. Masė turi būti puri.
4. Supilkite kiaušinius į miltų ir riešutų mišinį, išmaišykite.
5. Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite, kol gražiai pagels. Jei matote, kad labai greitai skrunda, uždenkite folija.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita