Ingredientai
- Sviestas 210 g tešlai
- Cukrus 200 g tešlai
- Citrinos 1 vnt. žievelė - tešlai, 1 valg. š. sulčių - kremui ir 1-2 valg. š. - glaistui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. po 1 arbat. š. tešlai ir glaistui
- Kiaušiniai 1 vnt. 1 didelis arba 2 maži - tešlai
- Pienas 2 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. glaistui
- Miltai 370 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š. - tešlai
- Varškė 500 g kambario temperatūros kreminė varškė arba maskarponės sūris - kremui
- Klevų sirupas 2 valg. š. arba medus - kremui
- Mėlynės 2 sauja arba šilauogės - kremui
- Avietės 2 sauja kremui
- Persikai 1 vnt. kremui
- Kiviai 1 vnt. kremui
- Miltelinis cukrus 90 g glaistui
Kaip gaminti
PARUOŠKITE TEŠLĄ
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
- Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną.
- Kitame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruošta tešla išklokite dviejų kepimo indų (27 cm skersmens) dugną. Paprasčiausia tešlą paskirstyti inde bus tiesiog rankomis, delnais. Jeigu norite, galite visą paruoštą tešlą kepti viename inde, o iškepusią – perpjauti į dvi dalis, su picos pagrindus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol tešla bus gražiai auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE KREMĄ
- Dubenyje sumaišykite kreminę varškę arba maskarponės sūrį, citrinos sultis ir klevų sirupą (arba medų). Masę tolygiai paskleiskite ant iškepto ir atvėsinto tešlos pagrindo. Ant viršaus išdėliokite uogas ir gabalėliais supjaustytus vaisius.
- Kitame dubenėlyje paruoškite glaistą: sumaišykite miltelinį cukrų, vanilinį cukrų, pieną ir citrinos sultis. Apšlakstykite paruoštu glaistu picos viršų. Patiekite iš karto. Skanaus!