Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 300 g
- Vaisiai 800 g įvairių šviežių ir konservuotų vaisių (vynuogių, persikų, kivių, bananų, braškių, kriaušių, obuolių)
- Varškės sūris 200 g riebaus
- Pienas 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Želė 1 vnt. pakelis
- Sviestas 1 valg. š. kepimo formai ištepti
- Mėgstamų uogų sirupas 75 ml
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais pateptą gofruotą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada atvėsinkite.
2. Visus vaisius nuplaukite, didesnius supjaustykite dailiais griežinėliais, mažesnius perpjaukite per pusę.
3. Vaisius ir uogas atsargiai, kad neprarastų formos, sumaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
4. Sūrį permalkite mėsmale, ištrinkite su sirupu ir pienu iki vienalytės masės. Tada tolygiai paskirstykite ant iškepto ir atvėsinto pagrindo.
5. Ant kremo viršaus dailiai ratu išdėliokite uogas, vaisius ir apliekite juos žele, paruošta pagal nurodymus ant pakuotės. Tortą apie 3 val. palaikykite šaldytuve.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita