Ingredientai
- Burokėliai 100 g žali
- Avižiniai dribsniai 100 g
- Džiovintos slyvos 100 g be kauliukų
Kaip gaminti
- Burokėlius sutarkuokite, džiovintas slyvas supjaustykite. Sudėkite visas sudėtines dalis į puodą ir užpilkite 2 l šalto vandens. Virkite viską 15–20 min. ant nedidelės ugnies.
- Virimo metu matysite, kad skysčio konsistencija tampa vis tirštesnė ir primena kisielių. Kai jis išvirs, nukoškite ir atvėsinkite. Gautą kisieliaus kiekį būtina suvartoti per dieną, iki miego likus dviem valandoms. Jeigu turite problemų dėl kraujo tirštėjimo, pasitarkite su gydytoju.
- Ryte, vietoj pusryčių, galite rinktis nuo kisieliaus likusius tirščius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita