Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 10 vnt.
- Pomidorai 500 g didelė skardinė konservuotų pomidorų be odelių
- Špinatai 400 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sūris 300 g tarkuoto parmezano
- Grietinėlė 250 ml 13 proc. riebumo
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, jokiu būdu nepervirkite.
2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Kiaušinius išplakite.
4. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir, kol suminkštės, pakepinkite su svogūnais. Tada supilkite plaktus kiaušinius, įdarą pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
5. Paruoštu mišiniu įdarykite makaronus ir sudėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą.
6. Makaronus apliekite grietinėle ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min.
7. Tada ant viršaus sukrėskite konservuotus pomidorus, užberkite tarkuoto sūrio ir dar 10 min. pakepkite, iki sūris išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita