Ingredientai
- Sviestas 75 g 50 - tešlai ir 25 - formelėms patepti
- Pienas 500 ml
- Druska 1 arbat. š. jūros
- Miltelinis cukrus 240 g „Dansukker“
- Vanilinis cukrus 4 arbat. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Miltai 90 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 2 - kiaušiniai ir 2 - tryniai
- Romas 3 valg. š. tamsiojo
- Cukrus 1 valg. š. „Farinas“
- Apelsinai 1 vnt. žievelė
- Bičių vaškas: (formelėms patepti) 25 g
Kaip gaminti
- Reikės 20 formelių, 4,5 cm skersmens.
- 1 diena: Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską.
- Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų.
- Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
- Suberkite miltus į dubenį per rėtį. Išplakite kiaušinius ir trynius šakute.
- Supilkite kiaušinius į miltus ir gumine mentele įmaišykite paruoštą pieną.
- Supilkite romą, cukrų „Farinas“, įtarkuokite apelsino žievelę ir išmaišykite.
- Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite bent 24 valandoms šaldytuve.
- 2 diena: Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C.Ant mažos ugnies prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir bičių vašką formelėms, tada trumpai pašildykite formeles orkaitėje.
- Patepkite ir apverskite formeles taip, kad jos truputį lašėtų ir įdėkite atšaldyti 10 minučių.
- Paruoštą mišinį į formeles pilkite palikdami 5 mm neužpildytus.
- Dėkite formeles į orkaitę ir sumažinkite temperatūrą iki 175 °C. Kepkite 60–90 minučių.
- Kanelės turėtų būti auksinės spalvos iš išorės ir kreminės spalvos viduje. Baigę kepti išimkite visas kaneles iš formelių.
- Sudėkite atskirai vieną nuo kitos, kad nesusitrintų.
- Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita