„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 33
Jau įvertinote šį receptą

Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele

Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele
Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele / Lauros Kanevičiūtės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Pienas 200 ml vanilinei „panna cottai“
  • Grietinėlė 350 ml 200 – (35–36 % riebumo) - vanilinei „panna cottai“ ir 150 – braškių putėsiams
  • Cukrus 130 g 80 - vanilinei „panna cottai“ , 20 - braškių putėsiams ir 30 - braškių želė
  • Želatina 20 g 3,5 arbat. š. granulių - vanilinei „panna cottai“ , 4 g (2,5 vnt. želatinos lapelių) - braškių putėsiams ir 5 g (3 lapeliai) - braškių želė
  • Vanilė 1 vnt. 0,5 ankšties - vanilinei „panna cottai“
  • Braškės 500 g 200 - tyrės - braškių putėsiams ir 300 - tyrės - braškių želė

Kaip gaminti

  1. Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
  2. Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode.
  3. Vanilės ankštis perpjaukite išilgai, iš jos išimkite sėklytes. Sėklytes ir perpjautą vanilės ankštį dėkite į puodą su pieno mišiniu.
  4. Puodą statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite beveik iki virimo (jokiu būdu neužvirkite!).
  5. Į įkaitusį mišinį, nuolat maišydami, plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. „Panna cotta“ išpilstoma į stiklines ir dedama į šaldytuvą stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 1 iki 2–3 val.)
  6. Braškių putėsiai: jei braškių tyrę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite  per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  7. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  8. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  9. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  10. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  11. Grietinėlę suplakite iki lengvų, bet gana standžių putų ir atsargiai įmaišykite į braškių mišinį.
  12. Putėsius supilkite ant sustingusios „panna cottos“ ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
  13. Braškių želė: jei braškių želę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  14. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  15. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  16. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  17. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  18. Želę supilkite ant sustingusių putėsių ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.