Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. keksiukams
- Cukrus 135 arbat. š. keksiukams
- Aliejus 60 ml keksiukams
- Pienas 75 ml 65 ml - keksiukams ir 1 valg. š. - kremui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. 1 - keksiukams ir 1 - kremui
- Miltai 140 g keksiukams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. keksiukams
- Druska 1 žiupsnelis keksiukams
- Juodasis šokoladas 65 g keksiukams
- Miltelinis cukrus 2 puodelis 1 ½ - kremui
- Sviestas 115 g 82 proc. riebumo, kambario temperatūros - kremui
Kaip gaminti
IŠKEPKITE KEKSIUKUS
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Paruoškite 12 standartinio dydžio keksiukų formelių.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
- Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
- Įmaišykite pieną ir vanilės ektraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
- Šokoladą sukapokite mažais gabalėliais ir įmaišykite į tešlą.
- Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug pusę jų tūrio.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai bus gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
- Iškepusius keksiukus išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
PARUOŠKITE KREMĄ
- Į dubenį suberkite miltelinį cukrų ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos ir purios masės.
- Supilkite vanilės ekstraktą, pieną ir plakite dar minutę.
- Jeigu matote, kad kremas yra per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus, kol jis bus reikiamos konsistencijos.
- Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Dekoruokite atvėsusius keksiukus, „piešdami“ kremu ant jų rožytes: maišelį laikykite stačiu kampu ir pradėkite keksiuką dekoruoti nuo jo centro, sukdami ratu, kol kremu uždengsite visą keksiuko paviršių.
- Dekoruotus keksiukus laikykite šaldytuve, o vėliau pagaminkite keksiukų puokštę.