Ingredientai
- Grietinėlė 400 ml 36 proc. riebumo, plakamosios
- Kondensuotas pienas 1 vnt. skardinė saldaus
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Braškės 400 g
Kaip gaminti
- Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės, bet verta laukti.
- Braškes sutrinkite grūstuve, šakute ar kitu įrankiu. Turėtų likti tiek didesnių, tiek mažesnių gabalėlių.
- Į grietinėlės masę įmaišykite braškes.
- Ledus supilkite į norimą indą arba tiesiog su visu dubeniu dėkite į šaldiklį sustingti per naktį. Labai nekantriems laukti per naktį, siūlau palaukti bent 4 valandas.
Patarimai:
- Jei neturite braškių – čia puikiai tiks kitos uogos. Ypač rūgštesnės. Pavyzdžiui serbentai, vyšnios. Jei norite dėti saldžias uogas, kaip trešnės, šilauogės ar pan., siūlau sumažinti kondensuoto pieno kiekį, kadangi nebus skonio, kuris atsvertų saldumą.
- Jei iš vis neturite jokių uogų, į grietinėlės plakinį galite įmaišyti šokolado, riešutų, citrininio kremo, vaisių ar ką mėgstate.
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita